در کارگروه فرش دستباف استان قم مطرح شد/ تکمیل نمایشگاه دایمی فرش قم تا پایان سال 1399 / شبیه سازی خطری جدی برای فرش دستباف قم
کارگروه فرش دستباف استان قم با هدف بررسی گام های نهایی برای راه اندازی نمایشگاه دایمی فرش قم و ایجاد تحرک برای افزایش صادرات و رفع مشکلات این هنر - صنعت برگزار شد.
در کارگروه فرش دستباف استان قم مطرح شد/ تکمیل نمایشگاه دایمی فرش قم تا پایان سال 1399 / شبیه سازی خطری جدی برای فرش دستباف قم
کارگروه فرش دستباف استان قم با هدف بررسی گام های نهایی برای راه اندازی نمایشگاه دایمی فرش قم و ایجاد تحرک برای افزایش صادرات و رفع مشکلات این هنر - صنعت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، در حاشیه جلسه کارگروه فرش دستباف استان قم با هدف بررسی گام های نهایی برای راه اندازی نمایشگاه دایمی فرش قم، در محل استانداری قم به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری و با رئیس مرکز ملی فرش ایران، مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت نمایشگاه های بین المللی تهران و رییس سازمان برنامه و بودجه استان برگزار شد.
رافع در این جلسه گفت: با موافقت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تمام بافندگان فرش روستایی از دو ماه دیگر به مدت یک سال به صورت رایگان بیمه میشوند.
وی افزود: با همکاری و مشارکت دکتر امید، حق بیمه گذار در بیمه روستایی به مدت یکسال بر عهده دولت خواهد بود و قالی بافان می توانند از ظرفیت پیش رو استفاده کنند ما نتوانستیم بودجه بیمه تامین اجتماعی را تکمیل کنیم و تلاش کرده ایم جذابیت های بسته بیمه روستائیان نظیر بیمه تکمیلی، بیمه سلامت را افزایش دهیم.
رافع تصریح کرد: از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر قالی باف فقط ۲۰2 نفر بیمه هستند امیدوار هستیم با حمایتی که از سوی دولت انجام می شود بخش اعظمی از این عزیزان را تحت پوشش این بیمه قرار دهیم
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین با اشاره به تکمیل و پیگیری وضعیت نمایشگاه دستباف استان قم، افزود: هر کاری انجام میدهیم بدون مشارکت بخش خصوصی به سرانجام نخواهد رسید و تأکید سرپرست وزارت صمت و مرکز ملی فرش ایران این است که باید بخش خصوصی و بخش دولتی در کنار هم باشند.
رافع بیان میکند: جامعه فرش استان قم هم به عنوان بخش خصوصی در نمایشگاه بینالمللی فرش باید همکاری کنند و اگر احساس کنند این نمایشگاه به آنها تعلق ندارد پروژه نمایشگاه فرش با مشکل روبرو خواهد شد و به سرانجام نخواهد رسید.
وی تصریح کرد: ۱۰ سال از عمر این نمایشگاه گذشته و هنوز هیچ نتیجهگیری هم نشده که این امر برای استان قم یک چالش است و مرکز ملی فرش ایران هم آمادگی دارد تا در همین جلسه تکمیل و سرنوشت این نمایشگاه را حل و فصل کند و این آمادگی هم وجود دارد تا برای تخصیص اعتبار از هر منبعی پیگیری لازم صورت گیرد.
وی تاگید کرد: به طور کلی نمیتوان جلوی شبیهسازی و کپی برداری از فرش دستبافت در کشور را گرفت چرا که به طور متعدد نقشههای فرش دستبافت در فرشهای ماشینی به کار برده میشود.
فرح ناز رافع بیان کرد: هیچ اقدامی نمیتوان انجام داد و موضوع شبیهسازی در فرش ابریشم چه در نخ، شور و چله آن را در حال پیگیری هستیم و اخیراً قانونی تصویب شده که از هنرمندان و صنعتگران فرش دستبافت حمایت میکند و قالی بافان هم جزو آنها هستند و آییننامه هم با همکاری وزارت میراث فرهنگی و کمیسیون فرهنگی ریاست جمهوری در حال تدوین است که مصادیق مجرمانه تخلف در این فرش دستبافت پیگیری و استانداردهای فرش دستبافت هم مشخص کرده است.
به گفته وی قبل از اجرای این آیین نامه و ابلاغ آن بحث این که لوگوی فرش ماشینی در پشت این فرشها به زبان فارسی، عربی و انگلیسی زده شود مطرح شد اما این امر نمیتواند جلوی تقلب و شبیهسازی را بگیرد و تا زمانی آیین نامه قانونی ابلاغ نشود تقلب و شبیهسازی آسیب جدی به این هنر ایجاد خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران میگوید: اگر این آیین نامه اجرایی و ابلاغ نشود تقلب و شبیهسازی به فرش ایران خدشه وارد کرده و صادرات آن را تأثیرگذار خواهد کرد که این مصوبه در حال بررسی است و تا پایان سال اجرایی خواهد شد.
منبع : مرکز ملی فرش ایران